Outdoor in Nederland

Voor leuke outdoor vakanties en activiteiten hoef je niet ver de grens over. Ook in ons eigen landje valt er veel te beleven op het gebied van outdoor activiteiten en voorzieningen. In Nederland mogen we dan geen spectaculaire bergen of rivieren met hoge stroming hebben, we weten onszelf goed aan te passen en hebben zelf allerlei faciliteiten gemaakt. Bovendien kun je in Nederland heel goed je uitrusting kopen voor als je wel naar het buitenland gaat. Lees hier meer informatie over allerlei outdoor-gerelateerde winkels en organisaties in Nederland.

Outdoor activiteiten in Nederland

Je zou niet gelijk aan Nederland denken wanneer je op zoek bent naar een gave outdoor vakantie. Een echte outdoor vakantie in Nederland doorbrengen wordt ook wel lastig, maar er zijn genoeg activiteiten om in ons land te ondernemen. Met de volgende activiteiten bij elkaar kun je toch aardig wat dagen vullen en plezier hebben.

  • Klimmuren. In Nederland zijn er erg veel verschillende klimmuren. Natuurlijk zijn deze niet gelijk aan een echte berg, maar klimmuren zijn toch een leuke uitdaging voor jong en oud. De uitleg is uiteraard gewoon in het Nederlands. Het klimmen kan op allerlei niveaus worden gedaan, zodat beginners en gevorderden hun energie kwijt kunnen bij het klimmen. De klimmuur bezoeken is ook een leuk idee voor bijvoorbeeld een kinderfeestje of een andere partij. Op het internet zijn genoeg klimmuren te vinden, dus ook eentje bij jou in de buurt!
  • Watersport. Nederland is een echt waterland. Het zal je dan ook niet verbazen dat er genoeg te doen is op het gebied van watersport. Langs de kust zijn er bijna overal wel centra die cursussen verzorgen en materiaal verhuren. Wanneer je op een goede dag door de duinen rijdt zul je versteld staan van het aantal kites dat je in de lucht ziet. Kitesurfen is echter slechts een van de sporten die je op het water kunt doen. Ook windsurfen, zeilen, catamaranzeilen en roeien zijn veel beoefende sporten. Op het strand zelf kun je je ei ook kwijt; stap in een strandbuggy en rijdt met hoge snelheid over het strand of ga aan de slag met een kitebuggy. Kortom; aan de kust is genoeg te doen! Maar ook als je wilt bodyboarden, raften of surfen kun je in Nederland een goede plek vinden. Er zijn verschillende centra die bijvoorbeeld een woeste rivier of hoge golven kunnen nabootsen. Perfect voor als je die hoge golven voor het surfen mist.
  • Skiën en snowboarden. Zelfs voor het skiën en snowboarden ben je in Nederland aan het juiste adres. Waar we echte bergen missen hebben we meer dan genoeg indoor skipistes. Hier kun je clinics krijgen, zelf skiën of snowboarden en echte lessen volgen. Grote pistes lijken zo erg op echte pistes dat ze bijna niet van elkaar te onderscheiden zijn, behalve dat je in een hal zit in plaats van in de open lucht. Er zijn heuvels, halfpipes, steile pistes, vlakkere pistes en natuurlijk sleepliften. Voor wie een wintersportgevoel wil ervaren maar niet te ver op reis kan is een indoor skigebied een prima keuze.

Outdoor winkels in Nederland

Wie een outdoor vakantie in het buitenland maakt kan makkelijk zijn of haar uitrusting in Nederland aanschaffen. Wij hebben ontzettend veel outdoor winkels met enorme filialen en een groot assortiment. Van wandelschoenen tot tenten en van rugzakken tot slaapzakken; alles kun je in deze winkels vinden. Bovendien hebben deze outdoor winkels gespecialiseerde medewerkers die je goed advies kunnen geven over hun assortiment. Ze kunnen  je vertellen wat geschikte tenten, wandelschoenen en rugzakken zijn voor jouw outdoor vakantie. Voordat je op outdoor vakantie gaat is het dus zeker raadzaam langs te gaan bij een van de grootste outdoor winkels van Nederland. Zij hebben over het algemeen het grootste assortiment en kunnen je het meest vertellen over hun producten. Maar het kan ook zeker geen kwaad om kleine speciaalzaken bij jou in de buurt langs te gaan; hier wordt je vaak beter geholpen dan in een grote winkel en hebben ze soms specifieke artikelen die in grote winkels niet te vinden zijn. Kortom, voor een goede voorbereiding hoeft je niet op reis te gaan!